De thuishaven van Poseidon Sailing is Palairos. Een klein vissersplaatsje in de buurt van Lefkas-Stad waar de tijd heeft stilgestaan. Transavia, TUï, Easyjet en Corendon vliegen gedurende het hele zeilseizoen vrijwel dagelijks  rechtstreeks van o.a. Schiphol naar het dichtbijgelegen Preveza airport. De door ons geregelde taxi brengt u van het vliegveld rechtstreeks in dertig minuten naar de boot aan de steiger. Van hieruit is het hele zeilgebied in principe in een week te bezeilen. Meerweekse tochten kunnen worden gemaakt naar de nabijgelegen eilanden Corfu en Zakinthos of naar Parga of Patras aan het vaste land. Met nog iets meer tijd vaart u naar Malta of Sicilië of komt een "Rondje Peloponesos" met het Kanaal van Corinthe binnen bereik.

 

Het weer in de Ionian is opmerkelijk constant gedurende de zomermaanden. De heersende wind is NW tot WNW. De wind steekt rond 11 uur een beetje op en trekt rustig aan tot 3 à 4 Bft met uitschieters naar 5 Bft aan het eind van de middag.

 

Meerdaagse weersverwachting

 

Windverwachting

Het lijkt of het gebied sinds Odysseus hier 3000 jaar geleden rondvoer niet meer is veranderd. Meerdere plaatsen van dit onbedorven gebied staan onder bescherming van de UNESCO - World Heritage. Woeste berghellingen, kristal helder azuurblauw water met dieptes tot 360 meter, regelmatig een ontmoeting met een vrolijke dolfijn of een mooie zwaardvis. 's Avonds ligt diezelfde vis dan vers gegrild op je bordje. Paradijselijk en romantisch zeilen.

Glas witte wijn erbij.... Heerlijk genieten!

 

De Ionian staat in de top drie van de mooiste zeilgebieden ter wereld. Door de kleinschaligheid is het gebied ook zeer geschikt voor zeilers met weinig (zee)zeil ervaring of met kinderen aan boord.

 

Wat is er mooier dan varen op open zee omringd door de hoge bergen van de eilanden Kefallonia en Lefkas? Deze bergen bieden beschutting en voldoende herkenningspunten om vrijwel altijd op zicht te kunnen varen. Eigenlijk is het één grote binnenzee, bezaaid met pittoreske eilanden. Er zijn nauwelijks golven en er is geen stroming. Alleen tussen de eilanden Lefkas en Kefallonia kan wat zeedeining voorkomen. Maar alleen als het echt hard waait. En dat komt in hoog zomer niet zo vaak voor. Wilt u zeilen met meer wind? Kom dan in september of oktober. De talloze haventjes en beschutte ankerplaatsen in baaitjes met (privé) zwemmogelijkheid maken het gebied ook zeer aantrekkelijk voor een paradijselijke vakantie met kinderen. Bekijk de onderstaande foto's die allemaal door onszelf zijn gemaakt.